Alla NP klara^^

Tja!!
Åkte till skolan idag lite efter 12, för att göra muntliga nationella provet i matte. När jag vi gjorde provet så trodde jag att de var ett skämt. De var super lätt. Hallå, ska de inte vara svårare? Tydligen inte.

Nu sitter jag på bussen påväg ut till mormor för att jag ska hjälpa henne med hennes iPhone. Sen ikväll kommer också pappa, mamma och farmor ut och äter middag med oss. Det är riktigt Sommarvärme ute idag, jag har min jeans jacka utan att de regnar. Som jag hade för några dagar sedan. Då kom jag hem blöt. Hoppas att ni får en fortsatt bra Torsdag.

Kram Rebecca


Run for your life^^

M%C3%A5ns%20Zelmerl%C3%B6w%20-%20Run%20for%20your%20life

Matematik 2B^^

Tja!!
Kom till skolan för ungeför en timme sedan, vi skulle göra en enkät till idrotten. Sen gjorde jag och mina gruppmedlemmar i samhällsen, klart vårt arbete som ska vara inne i morgon. Vi hade nyss matte där vi skulle också fylla i en enkät. Nu på slutet av terminen så ska vi fylla i enkäter i varje kusr som vi läser. Jag fick reda på idag att i tvåan ska jag läsa matematik 2B. Vilket jag valde som första handsval. Imorgon ska jag bara vara i skolan i 30 min, för att ha muntligt NP i matte. Hoppas att ni får en fortsatt bra Onsdag. 
 
Kram Rebecca

Live your life^^

©Rebecca Tjersland

Middag med Madde^^

Tja!!
Igår förlorade vi matchen. De var inte alls kul! Hade varit bra om de hade vunnit. De var många bra chanser men tyvärr lyckades de inte hjälpa!

Nu sitter jag hemma hos Madde och har nyss ätit middag, det blev kyckling, ris och currysås. Riktig gått. Hoppas att ni får en fortsatt bra Måndag.

Kram Rebecca


Handbolls match^^

Tja!!
Igår var de kul, mycket skratt! Idag träffade jag Madde efter att jag hade gjort klart min samhällskunskap. Vilket är bra för att den ska vara inne på Torsdag. Planen var att vi skulle ta bilder, men de blev inte riktigt så. Vi tog kanske 10 bilder och sen gick vi ut och gick en runda.

Nu ligger jag i soffan och kollar på handbolls match. Melsungen möter Kiel, än så länge ligger Melsungen inte bra till. Men vi får hoppas på de bästa. Kiel är ju också de bästa laget i ligan. De ligger på 1 eller 2 (vet inte säkert) och Melsungen ligger på 16. Hoppas att ni får en fortsatt bra Söndag.

Kram Rebecca


Jag & Angelica^^


Beautiful as the sky^^

Tja!!
Nu ska snart jag och mamma åka iväg och shoppa. När hon fyllde år så fick hon en dag där jag och hon skulle åka iväg och shoppa. Jag behöver köpa lite nya tröjor och sånt. Sist när jag var och shoppade så fick jag med mig hem lite mer än vad jag skulle, men men det är ju alltid bra med kläder. 
 
Ikväll så ska mamma och pappa bort, så då ska en kompis till mig komma hit och vi ska äta antagligen tacos och de kommer att bli gått. Imorgon ska jag och Madde göra ett försök till med att ta bilder. Det blev ju inte av igår, haha. Denna gången måste vi ju lyckas! För jag känner att jag har lite bild-brist här på bloggen. Hoppas att ni får en fortsatt bra Lördag. 
 
Kram Rebecca 

Inte helt fel^^

Tja!!
Helt okej att sluta klockan 10:30, hade idag hela 20 minuters lektion. Vi svarade bara på en enkät och sedan fick vi gå. Vi fick också reda på att vi är klara med hela Engelska 5 och det innebär att vi är lediga på alla engelska lektionen resten av terminen.

Idag kanske jag å Madde ska ta bilder. Vädret är ute är soligt och fint. Jag ska också göra lite skolsaker som jag måste bli klar med till på torsdag nästa vecka. För då ska allting vara inlämnat och sen har jag två prov som ska göras. Hoppas att ni får en fortsatt bra Fredag.

Kram Rebecca


Rättegång^^

Tja!!
Sitter nu ute i trädgården med Madde och chillar. Vi skulle egentligen ta bilder. Men det var skönare att sitta här, haha!

Idag var jag ledig ifrån skolan, men var ändå tvungen att åka in till Lund för att gå på en rättegång. Som är en skoluppgift som vi ska vara klar med tills på Torsdag nästa vecka. Tro det eller ej men de var intressant och spännande att sitta med och lyssna och ser hur det gick till. Även om jag var på en rättegång i 9:an. Hoppas att ni får en fortsatt bra Torsdag.

Kram Rebecca


10 saker^^

10 saker ni inte visste om mig!
- Jag är bokstavligen beroende av Twitter
- Jag älskar sommaren
- Mountain dew är den bästa läsken som finns <3
- Det går inte en dag utan att jag lyssnar på musik
- Photoshop är ett av mina bästa program 
- På sommaren kör jag mycket båt
- Jag gillar att hitta ny musik som jag tycker är bra
- Jag gillar skolan
- Ett av mina drön resemål är att åka till LA, San Francisco eller Miami
- Har ett stort intresse för Handboll

O'boy^^

Tja!!
Igår vann Danmark ESC2013. Så såg inte själv på de, så jag kan inte yttra mig om jag tyckte att de var bra eller dåligt. Men jag vet att Robin och Sverige kom på 14:onde. Nu är jag hemma hos Madde och chillar. Vi har nyss druckit O'boy, haha, de är gott. Hoppas att ni får en fortsatt bra Söndag.

Kram Rebecca


Schema för idag^^

Tja!!
Mitt schema idag set ut, plugga, fixa lite annat, kanske åka ut en sväng till sommarstugan, mer plugg och sedan ikväll kolla på Eurovision Song Contest. Jag tycker att Robins text är riktigt bra, den har ett bra budskap och man blir glad av den. Självklart så hejar jag på honom ikväll, jag har inte hört de andra bidragen till finalen och jag har inte ens följt det. Så jag vet inte vilka som är i final bortsett  ifrån Sverige. Hoppas att ni får en fortsatt bra Lördag. 
 
Kram Rebecca

Läkerol Yup^^



Börjar 12:40^^

Tja!!
Idag är det en ganska så chill dag. Vaknade för en stundsedan för att jag skulle upp i tid till skolan. Men när jag hade vaknat så såg jag på facebook att vår engelska lektion var inställd. Det innebär att jag inte börjar förrens 12:40 med matte, sen efter det så slutar jag. Vilket jag bara tycker är bra! Efter skolan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om det är fint väder så kan det eventuellt bli en lite foto runda. Hoppas att ni får en fortsatt bra Torsdag.
 
Kram Rebecca

Trevligt, bra & skönt^^

Tja!!
NP gick okej, tyckte att läsförståelsen var mycket lättare än hörförståelsen. På median så gick vi igenom de nya "kapitel" som vi ska ha prov på om två veckor. Där efter drog jag hem och bara chillade. Blev nyss klar med en halvtimmes matte räkning och det väntar kanske änu mer ikväll. Ska alldeles snart börja att skriva på min novell som jag ska lämna i på måndag. Hade varit riktigt trevligt, bra och skönt om jag kunde bli klar med den idag. Idag får ni en bild ifrån Melsungen.
 
Det är också väldigt fint väder ute, det känns som att våren är här och jag hoppas att den kommer stanna. Det är ju inte alls lång tid tills det är sommar. På den senaste tiden så har jag insett att tiden går väldigt fort. Vart tar den vägen? Det känns som att man går till skolan, hem, pluggar, gör annat och sen går man och lägger sig. Det hade inte varit fel om man fick lite mer tid, som man skulle kunna använda till något annat. Hoppas att ni får en fortsatt bra Onsdag. 
 
Kram Rebecca

Spring photo^^


NP snart^^

Tja!!
Sitter nu i skolan och vänar på att vi ska ha NP i engelska. Så skönt att de snart är klart! Har bara ungefär fyra eller fem prov kvar på hela denna treminen. Sen är det nästan sommarlov, gud som jag längtar efter det. Fick igår reda på en ska som jag ska göra under sommarlovet. Men jag kan inte berätta det för er än, innan att är klart också. Men jag ser fram emot det mycket. Idag har jag bara NP och sen har jag media, efter det slutar jag. Hoppas att ni får en fortsatt bra Onsdag.
 
Kram Rebecca

Melsungen,Tyskland^^

9/5 (Torsdagen): Hade vi bara till att åka ner till Melsungen. Mina kusiner och deras föräldrar kom och hämtade mig, pappa och mamma hemma vid klockan 07:15. Sen bar det av. På vägen ner så körde vi inn om Nurburgring, för att min ena farbror skulle köra där. Pappa, min andra farbror och mamma fick åka ett varv där. Vi kom fram till Melsungen vid ungefär 23:00. 
10/5 (Fredagen): På Fredagen så var vi bara runt och kollade i Melsungen och sen åt vi middag på en jättegod restaurang.
11/5 (Lördagen): Idag var det den stora dagen, idag skulle vi se på matchen. Det var en av de anledningarna att vi åkte ner från första början. Vid 11 tiden åkte vi in till Kassel och gick på något slott, där efter åkte vi till ett shopping center. Vi åt en efterlängtad lunch, jag åt cheeseburgare. Sen gick vi och shoppade lite. Jag hittade ett fint linne, som jag gillade. Sen bar det av till arenan. Där MT - Melsungen spelade mot "Någet lag". Det var en härlig stämning. Inte alls som i Lund när jag är och kollar på H43. Här var det mycket mer öss, power och förväntningar.  Matchen slutade 27 - 25 till Melsungen. Det gillar vi mycket! Efter de så åkte vi tillbaka till hotellet. 
12/5 (Söndagen): Vi åt frukost vid 09:00, sen packade vi ut i bilen och började vår resa hem till Sverige igen. På vägen hem så stannade vi till vid bordershop och handlade lite. Vi var hemma vid 23:00. Jag är väldigt nöjd med resan och skulle gärna kunna göra om den. Det var trevligt sällskap och vi fick många, många skratt. 
 
Kram Rebecca

Kom hem igår^^

Tja!!
Kom hem igår ifrån Tyskland. Jag har haft de super mysigt där. Ikväll kommer jag att skriva ett inlägg om vad vi har gjort där och lite så. Nu är jag i skolan och har rast. Vi ska snart börja med median igen. Där jag håller på med mitt slutprojekt och de går bra, enligt mig i alla fall. Hoppas att ni får en fortsatt bra Måndag.

Kram Rebecca


Goodbye Sweden^^

Tja!!
Nu åker jag, pappa, mamma, mina kusiner och deras föräldrar till MELSUNGEN i Tyskland. För att kolla på en handbolls match. Hoppas att ni får en fortsatt bra Torsdag. 
 
Kram Rebecca

Projekt Zombie^^

Tja!!
Idag i skolan så redovisade vi vårt projekt "Zombie" och det gick bra. Nu är det klart och de känns väldigt skönt måste jag säga. Det var en härlig känsla att gå hem ifrån skolan idag. Dels för att vi fick sluta tidigare men också för att det är lov. Eller lov och lov, vi är lediga i fyra dagar. Men det är gött! Idag får ni en bild ifrån London.
 
Igår var jag och Angelica och shoppade på Nova Lund, de var riktigt mysigt och trevligt. Jag fick med mig hem ett par jeans, ett par chinos och ett par shorts. Jag är nöjd med mina köp och nästan alla köp var behövliga. Ikväll vet jag inte alls vad jag ska hitta på, kanske blir att sitta vid datorn eller att kolla på någon bra film. Hoppas att ni får en fortsatt bra Onsdag.
 
Kram Rebecca

Ett manus i bilder^^

Tja!!
Kom hem ifrån skolan för ungefär en timme sedan. Dagen idag var ganska så chill, först hade vi svenska och där fick vi en ny uppgift som vi ska göra. Den ser jag framemot. Vi ska skriva en novell och jag har redan börjat på den och kommit en lite bit. Men jag tycker ju att de är kul att skriva, och nu är det en skoluppgift. Det är helt okej. På median idag så gjorde jag mitt bild manus. För er som inte vet vad det är så är det när man sitter och ritar upp alla bilder/klipp som ska vara med i videon. Det tog iallafall hela dagen och jag är inte ens klar. Så jag får fortsätta nästa Måndag. Idag får ni en bild ifrån min fotorunda för några dagar sedan.
 
Igår så var jag och Malin ute och tog lite bilder. Dels för att jag behövde lite nya bilder till bloggen  och för att de var så fint väder ute. Vi fick med oss hem många snygga bilder. Jag kommer att ladda upp de på bloggen senare ikväll eller imorgon. Det beror på när jag blir klar med redigeringen av dem. Men jag hoppas på så snart så möjligt. Hoppas att ni får en fortsatt bra Måndag.
 
Kram Rebecca

Han lurade oss^^

Tja!!
Daniel bara lurade oss, han sjöng inte tillsammans med Ulrik igår. Men jag har hört och sett att de var en riktigt bra konsert. Synd bara att jag missade det, skulle så gärna velat vara där. Men jag får vänta till någon annan gång när han kommer ner till Skåne. Idag får ni en bild ifrån Dubai.
 
Idag har vi fixad i trädgården och lite i huset. Farmor, farfar, min farbror och min minsta kusin var här. Jag och min kusin sparkade boll och hon sparkade på sin spark medans jag cyklade bredvid henne. De var mycket kul. Hon är ju såå söt! Ikväll ska jag inte göra så mycket. Blir nog att kolla film eller något sånt. Hoppas att ni får en fortsatt bra Lördag.
 
Kram Rebecca

Ulrik Munther^^


Tja!!
Idag så hade jag mitt näst sista engelska NP, uppsatsskrivning. Ämnet som vi fick var musik, helt okej ämne enligt mig. Jag fick ihop tillräckligt med ord och lite till. Det var max 600 ord och jag skrev runt 400, tror jag att de var. Sen hade jag samhällskunskap och där skulle vi redovisa vårt magazin som min grupp har gjort, sen kollade vi på någon film. Sen där efter så fick vi sluta. Idag får ni en bild som jag tog på min fotorunda i Söndags.
 
När jag kom hem gjorde jag inte alls mycket, bara kollade runt på internet och chillade typ. Ikväll klockan 20:00 spelar ULRIK MUNTHER på Gröna Lund i Stockholm. Så gärna jag vill vara där. Daniel ska också sjunga en duett med Ulrik. Eller det vad var han lovade oss om vi lyckades att trenda på twitter. Vilket vi gjorde! Så nu hoppas jag bara att det blir av och att han inte lurar oss. Men han skrev på twitter att han just nu är på Gröna Lund. Hoppas att ni får en fortsatt bra Fredag.
 
Kram Rebecca

Matteprov^^

Tja!!
Idag var det en lite annorlunda skoldag om man säger så. Jag åkte tåget in på morgonen och sen när jag kom till skolan så var våran Engelska inställer. Eller i alla fall för de som redan har gjort NP engelska de muntliga. Så jag hade håltimme tills matte började.

Idag hade jag matteprov och det gick sådär. Det är inte mitt bästa prov jag har gjort. Ikväll ska jag inte göra så mycket, kanske plugga lite engelska eftersom att jag har NP engelska imorgon. Hoppas att ni får en fortsatt bra Torsdag.

Kram Rebecca


Följ mig på Twitter^^

https://twitter.com/rebecca4ever96


RSS 2.0